Historia

Mäntsälän Koirakerho on saanut alkunsa vuonna 1974 eräänä sunnuntaina seurantaloilla pidetyssä perustamiskokouksessa. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kerhon puuhamies Kalevi Grön. Kerhoon liittymismaksuksi määrättiin 5 markkaa ja jäsenmaksuksi 12 markkaa.

Tuolloin kerhon päämääräksi asetettiin pyrkimys ylläpitää koulutus-, kilpailu-, koe-, näyttely- ja kurssitoimintaa.

Ensimmäinen koulutustilaisuuskin pidettiin heti seuraavana torstaina urheilukentällä.

Vuosien varrella puheenjohtajina Kalevi Grönin lisäksi ovat toimineet mm. Armas Näreaho, Rauha Heino, Ilkka Niemi, Jutta Salejärvi-Viertola, Kaija Mäkinen, Kirsi Lankola sekä Nelli Riihelä.

Harjoituksia pidettiin alkuun seuraintalon kentällä ja mainintoja löytyy myös Ojanmäentilan maista. Mitä ilmeisimmin 1980 luvun alkupuolella toiminta siirtyi Sälinkääntien varteen, harjaantumiskoulun takana olevalle kentälle (nyk. Hepola). Ja tästä sitten tie vei 1990 luvun alkupuolella Anttilan asutusalueen kupeeseen.

Nykyisin tuo alue on nurmen peitossa, mutta toisin oli tuolloin. Arkistoista löytyneistä kuvista näkyy kuinka alue on ollut pelkkää "kiveä", rouheempaa soraa. Mutta nyt tuollakin alueella harjoittelu kirjataan koirakerhossa historiaan, toiminnan siirtyessä Kallolantien varteen ent. Valon soramontulle.

Taija Mäkelä